2013. december 26., csütörtök

3. fejezet III. rész

Egy lány lépett ki a tömegből. Magas , ázsiai, sötét haja csigákban omlott a vállára, nyakát, karjait és bokáját ékszerek borították, sminkje tökéletes volt. Még a narancssárga pólóban és farmerben is tökéletesen nézett ki. Ránézett Leora, majd Jasonre szegezte tekintetét. Úgy nézett a fiúra, mintha egy megszerzendő trófea lenne. Aztán megfordult, és úgy nézett Piperre, mintha egy régen kidobott sajtburger lenne a Meki szemetesében. Ismerem az ilyen típusú lányokat. Mindegyik hülye iskolában, ahová Apu küldött, voltak ilyenek, és mindig is sok bajom volt velük. Egészen biztosan nem leszünk barátok. 
- Hát, remélem a problémánkra megoldást jelent - szólalt meg végül. 
Leo elfintorodott.
- Váú, köszönöm! Mit gondolsz, a háziállataid vagyunk?!
- Légyszi Leo, ne viccelődj! - szólt rá Jason. - Mit szólnátok inkább néhány válaszhoz. Mondjuk: mi ez a hely, miért jöttünk ide, mennyi ideig kell itt maradnunk? 
Piperben is felmerültek már hasonló kérdések, de az aggodalom elmosta őket. Biztos, hogy nagy bajban vagyok. Ha tudnának az álmomról, biztosan nem fogadnának ilyen szívesen...
- Jason - szólalt meg Annabeth. - Megígérem, hogy minden kérdésedre válaszolni fogunk később. Drew, minden félistent meg kell mentenünk, bár bevallom, többet vártam ettől az úttól. 
- Hé, nem mi kértük, hogy hozzatok bennünket ide - csattant fel Piper. Drew vágott egy grimaszt.
- Hát, senki sem akar téged, de most őszintén. A hajad mindig úgy szokott kinézni, mint egy döglött borz, vagy csak alkalomhoz fésülted?
Piper előrelépett, készen arra, hogy felpofozza a lányt, de Annabeth közbelépett.
- Piper, állíts le magad! 
A lány hátralépett. Nem Drewtól ijedt meg, azonban nem szerette volna Annabeth-t az ellenségei között látni.
- Az újonnan érkezetteket körbe kell vezetnünk. Remélhetőleg az esti tábortűzig elfogadják őket. 
- Valaki elmondaná nekem végre, mit értetek azon, hogy elfogadni? - kérdezte Piper. 
Egy pilanattal később mindenkinek elállt a lélegzete. A táborozók hátrébb léptek. Valami rosszat mondtam? Aztán észrevette, hogy a Leo feje felett egy vöröslő jel van, mintha meggyújtották volna. Egy körben levő vörös kalapács holográfiája volt, melyet lángok vettek körül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése