2013. december 11., szerda

2. fejezet III. rész

Dylan ráüvöltött bajtársaira:
- Na, mi lesz már?! Öljétek már meg!
A másik kettő erre felmordult. Nem lehetnek valami boldogok. Jasonnek nem maradt ideje kimondani a gondolatát, mert máris felé szálltak ellenségei. Ujjaik hegyén elektromos szikrák pattogtak. Jason hirtelen ráugrott az egyikre. Kardja keresztülszelte a Venti testét, és a szörny aranyló porrá változott. A második megeresztett egy enyhe villám-sugarat, de Jason kardját felemelve az üvegbe vezette. A fiú a támadója elé lépett, és döfött egyet-csak egy gyors kis csuklómozdulatra volt szüksége. A második Venti is aranyló porral vált egyenlővé.  Dylan felüvöltött a megszégyenüléstől. Lenézett, mintha abban reménykedne, hogy bajtársai újraformálódnak, de a maradványaikat elfújta a szél.
- Ez teljesen lehetetlen! Ki vagy te, félvér, és miért köpsz bele a levesembe?! 
Piper annyira elcsodálkozott, hogy még a bunkósbotot is elengedte.
- Jason, ezt meg hogy...?
Hedge edző ráugrott a sétányra, és úgy dobta le a hátáról Leot, mintha egy zsák liszt lenne.
- Szellemek, óvakodjatok tőlem! - bődült el az edző, rövid karjaival hadonászva. Aztán körülnézett, meglepődve állapította meg, hogy már csak Dylan maradt meg.
- Átkozott fiú, csak egyet hagytál nekem? Nem tudtad, hogy imádom a kihívást?!
Azzal hátba vágta Jasont. Leo nehézkesen lélegezve talpra kászálódott. Teljesen megalázottnak tűnt, kezeit összekarmolták a kövek.
- Te, Szuperkecske Edző - vagy mi is vagy - épp most estem le a Grand Kanyon egyik sziklájáról, és te még kevesled a kihívásokat! - Dylan rájuk sziszegett, de Jason látta a félelmet a szemében.
- Fogalmatok sincs róla, hány ellenséget ébresztettetek fel magatok ellen, félvérek. Az Úrnőm teljesen ki akarja irtani a fajotokat. Ez egy olyan háború, amit nem nyerhettek meg.
Fölöttük a vihar óriási szél következtében szétrobbant. Az eső zuhogni kezdett, és Jasonnek komoly erőfeszítésébe tellett, hogy megtartsa egyensúlyát. Egy lyuk nyílt a felhőkben - egy fekete-ezüst kavargó forgatag.
- Az úrnő visszahív. - ujjongott Dylan. - És ti, félvérek velem fogtok jönni! 
Hirtelen Jason felé nyúlt, de Piper valahogy hátulról megrántotta, és bár a teste füstből volt, a szörny hátralendült.  Mindketten a földre zuhantak. Leo, Jason és az edző a lány segítségére siettett. A szellem dühösen felüvöltött. Eleresztett egy széllökést, mire a három fiú hátra esett. Jason és az edző az ajtónak esett, az aranyló kard pedig messzire csúszott tőlük. Leo beverte a fejét, és eszméletét elvesztve nyöszörögni kezdett. Piper járt a legrosszabbul:  nekiesett a korlátnak, majd lesiklott a sétányról, s egy kézzel tartotta magát az üveg peremen. Jason elindult felé, de Dylan felüvöltött:
- Legalább ezt magammal viszem! - Felkapta a félájult Leot, majd elkezdett zsákmányával az ég felé emelkedni.
- Segítség, segítsen már valaki!!!
Azzal Piper kezét egy széllöket lesodorta a párkányról, és a lány zuhanni kezdett a kanyon alja felé...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése