2014. szeptember 30., kedd

17. fejezet I. rész

Leo nagyon boldog volt. Milyen arcokat vágtak, mikor berepültem egy sárkányon a Táborba! Megfizethetetlen! A Kabintársaim úgy álltak ott, mint egy csapat idióta! Festus is fantasztikus volt. Nem változtatott máglyává egy Kabint sem, és a szatírokat is békén hagyta, csak egy kis olajat eresztett. Na jó, nem keveset. Majd dollgoznom kell még rajta. Talán nem ragadtam meg az alkalmat, és nem mondtam el ott helyben mindent arról, hogy mit is találtam pontosan. Nem is fogok mindent elmesélni a Kilences Bunkerről meg a repülő hajó krétarajzáról. Még kell egy kis idő, hogy gondolkozzak ezen. Majd talán elmondom nekik, amikor visszajöttem. Ha egyáltalán visszajövök. Gondolta sötéten. Nem, mindenképp visszajövök. Szereztem egy aranyos mágikus szerszámövet meg néhány egyéb jó cuccot a bunkerből, amik most a hátizsákomban pihennek. Mindemellett van egy tüzet lehelő, kicsit lyukas sárkányom. Mi bajom lehet? Hát, mondjuk elromolhat a vezérlőpanel. Ajánlotta az egyik fele. Meg lehet, hogy Festus megesz. Oké, a sárkány mégsincs annyira jó állapotban, mint állítottam. A fiú egész éjszaka azon dolgozott, hogy felszerelje a szárnyakat, azonban egyetlen "pót sárkány agy" feliratú CD-t sem talált. És amúgy is, szorított az idő! Három napunk van a napfordulóig. Muszály volt elindulnunk. Egyébként meg nagyon jól megtisztítottam a lemezt. A legtöbb vezeték is jó állapotban volt. Csak ki kell tartania három napig. A rosszabbik fele azonban továbbra is ellenállt.  Lehet, de mi van ha...
 - Fogd már be! - Mondta ki Leo hangosan.
 - Mi? - Kérdezte Piper.
 - Semmi. - Válaszolta a fiú. - Csak hosszú éjszakám volt. Azt hiszem hallucinálok. Tök király! - Mivel elöl ült, Leo nem láthatta társai arcát, azonban a csenből arra következtetett, hogy a barátai egyáltalán nem örülnek annak, hogy egy kialvatlan, hallucináló sárkánysofőrük van.
 - Nyugi, csak vicceltem. - Leo arra gondolt, hogy jó lenne talán témát váltani. - Tehát, mi is a tervünk? Mintha mondtatok volna valamit valamiféle szélfogóról, vagy szélforgról, vagy valami hasonlóról? - Miközben átrepültek New England felett, Jason ismertette a tervet:
 - Először megkeresünk egy Istent, akinek az a neve, hogy Boreász...
 - Tényleg az a neve, hogy Boreász? - Leo úgy érezte, tényleg rá kell kérdeznie, hogy: - Ki az a ficki? Egy borász?
 - Másodszor is, - folytatta Jason -  meg kell találnunk a venti-t, akik megtámadtak minket a Grand Kanyonban és...
 - Nem hívhatnánk egyszerűen viharszellemeknek őket? - Kérdezte Leo. - Amikor azt mondod, hogy ventus, meg venti, mindig gonosz ventillátorok jutnak eszembe.
 - És harmadjára, meg kell tudnunk, kinek dolgoznak a viharszellemek, hogy aztán kiszedhessük belőle, hol van Héra fogvatartva, majd ki kell őt szabadítanunk. - Fejezte be Jason.
 - Tehát meg kell találnunk Dylan-t, azt a rusnya viharsrácot, - Foglalta össze Leo. - aki lehajította Piper-t a Grand Kanyonba, és  beszívta egy felhőbe Hedge Edzőt?
 - Igen, röviden ennyi. - Mondta Jason. - Meg, talán egy farkas is benne van. De azt hiszem, ő barátságos. Legalábbis nem fog megenni minket, csak akkor, ha gyengének mutatjuk magunkat. - Jason elmesélte az álmát a nagy anyafarkasról és a leégett házról, amiben kő spirálok növekednek egy medencében.
 - Aha. - Mondta Leo. - De azt nem tudod megmondani, hol van ez a hely.
 - Nem. - Ismerte el Jason.
 - És ott vannak még az óriások. - Szólalt meg Piper. - A prófécia azt mondja, gigászok bosszúja...
 - Várj egy pillanatot. - Szólt közbe Leo. - Gigászok? Úgy érted, óriások? Mármint... többen vannak? Miért vagyunk olyan szerencsétlenek, hogy nem elég nekünk egy bosszús óriás?
 - Nem hiszem, hogy óriások. - Mondta Piper. - Úgy emlékszem, mintha lenne egy ógörög mondta egy seregnyi gigászról...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése