2014. szeptember 24., szerda

15. fejezet IV. rész

Piper válaszolni próbált, azonban nem jött ki hang a torkán. Teljességgel lehetetlen, hogy Drew tudjon az álmaimról, vagy arról, hogy Aput elrabolták! Vagy mégis?
 -Olyan rossz, hogy máris elmész. - Drew sóhajtott. - De ne aggódj! Ha egy darabban visszaérsz a küldetésedről, esküszöm, találni fogok neked valakit, akivel összejöhetsz. Talán valakit az otromba Héphaisztosz srácok közül. Vagy esetleg Clovis? Hát, ő is eléggé visszataszító. - Drew sajnálattal vegyes utálattal nézett Piperre. - szintén, fogalmam sincs, Aphroditénak hogy sikerülhetett ilyen ronda gyereket szülnie... Vajon ki az apád? Valamiféle mutáns vagy...
 - Tristan McLean. - Csattant fel Piper. Soha életemben nem hoztam még fel a "híres az Apukám"-at, de Drew nem hagyott más választást. Ez már mindennek a teteje. Drew túllépte a határt. - Tristan McLean az Apukám, ha ez érdekel. - Ismételte meg Piper. A döbbent csend egy pillanatig kielégítő volt, aztán Piper szégyellni kezdte magát. Mindenki A Poszter felé fordult, amin az Apukája az egész világnak mutogatta az izmait.
 - Óh, Istenek! - Kiáltotta egyszerre a lányok fele.
 - Édes! - Mondta az egyik srác. - Az a fickó karddal, aki azt a másik fickót nyírta ki a filmben?
 - Annyira jól néz ki ahhoz képest, hogy egy öreg pasi! - Kiáltott egy lány, majd elpirult. - Úgy értem, bocsánat. Tudom, hogy a te Papád, de ez olyan furcsa! - Ezzel teljesen egyet kell értenem.
 - Tudnál nekem szerezni tőle autogrammot? - Kérdezte egy másik lány. Piper kipréselt magából egy mosolyt. Azt mégsem mondhatom, már ha életben marad...
 - Igen, természetesen. - Válaszolta. A lány izgatottságában felsikkantott. A többi gyerek odafurakodott Piperhez, és egyszerre tucatnyi kérdéssel árasztották el.
 - Voltál már valaha forgatáson?
 - Egy kastélyban laksz?
 - Van hogy filmsztárokkal ebédelsz?
 - Megvolt már a beavatási rítusod? - Ez megragadta Piper figyelmét?
 - Milyen rítus? - Kérdezett vissza Piper. A fiúk és a lányok nevetgélni kezdtek, és egymást lökdösték, mintha ez egy ciki téma lenne.
 - A beavatási rítus egy Aphrodité gyereknél - Kezdte valaki magyarázni. - az, hogy valaki belédszeret, eljátszod, hogy te is szereted, majd összetöröd a szívét. Dobod. Ha egyszer ezt megtetted, igazoltad, hogy tényleg tiszteled Aphroditét. - Piper a tömeget fürkészte. Ugye csak viccelnek?
 - Összetörni valaki szívét direkt? Dehát ez szörnyű! - A többiek összezavarodtak.
 - Miért? - Kérdezte egy srác.
 - Istenek! - Kiáltotta egy lány. - Fogadok, hogy Apfrodité összetörte Apukád szívét! Senki másba nem szeretett bele azóta, igaz? Ez olyan romantikus. Amikor meglesz a beavatási rítusod, te is olyan lehetsz majd, mint Anyu!
 - Felejtsétek el! - Kiáltotta Piper, kicsit hangosabban, mint szerette volna. A gyerekek hátrálni kezdtek. - Nem fogom összetörni valaki szívét a hülye rítusotok miatt! - Ez persze lehetőséget adott Drew-nak arra, hogy visszaszerezze az irányítást.
 - Na, látjátok! - Vágott közbe. - Silena ugyanezt mondta. Megtörte a hagyományt, beleszeretett abba a Beckendorf fiúba, és szerelemben is maradt vele. Ha engem kérdeztek, szerintem ezért let olyan tragikus vége.
 - Ez nem is igaz! - Mondta Lacy, de Drew egy pillantással elhallgattatta.
 - Ez amúgy sem fontos. - Folytatta Drew. - Mert Piper, őszintén, te aztán megszerezni sem tudnád senki szívét, nemhogy összetörni. És ez a badarság arról, hogy Tristan McLean az apád... ez egyértelműen csak az, hogy szeretnél egy kis figyelmet. - Egy csomó gyerek értetlenségében pislogni kezdett.
 - Úgy érted, nem ő az apja? - Kérdezte egyikük. Drew a szemét forgatta.
 - Ó, kérlek. És most, kedveskéim, itt a reggeli ideje. Hagyjuk Pipert összepakolni a kis küldetésére. - Drew keresztülvágott a tömegen, a többiek pedig követték. Bár kedveskéimnek szólította őket, a hanglejtése egyértelművé tette, hogy elvárja az együtműködést. Lacy és Mitchell segítettek Pipernek pakolni. Még a fürdőszoba ajtaját is őrizték, amíg Piper átöltözött egy utazáshoz kényelmesebb öltözékbe. A ruhák hál' isten nem túl puccosak, csak koptatott farmer, egyszerű póló, meg kényelmes télikabát. A mászócsizmák pedig szerencsére az én méretem. Felcsatolta az övére a kését, Katoptrist. Amikor Piper kijött, szinte megint normálisnak érezte magát. A többi Táborozó az ágyánál állt, miközben Drew ellenőrzött. Piper Mitchell és Lacey felé fordult, és azt tátogta: Köszi! Mitchell bólintott egy aprócskát, Lacy pedig megvillantott egy kis mosolyt. Biztos vagyok benne, hogy Drew soha semmiért nem mondott nekik köszönetet. Ó, a Spárta Királya posztert széttépték és kidobták. Ez egyértelműen Drew-ra vall. Bár magam akartam levenni, most csak még mérgesebb lettem.  Amikor Drew észrevette, tapsolt egyet tettett helyesléssel.
 - Nagyon jó! A mi kis küldetés leányzónk újra Lúzer ruhákba öltözött. Most már mehetsz is! Semmi szükség arra, hogy velünk reggelizz. Sok szerencsét a... mindegy is. Szia! - Piper átvetette a táskáját a vállán. Érezte, hogy minden pillantás rá szegeződik miközben elsétált az ajtóig. Most simán elmehetek, és nem kell velük foglalkoznom. Az lenne az egyszerűbb. Mit érdekel engem ez a Kabin, meg ezek a felszínes kölykök? Kivéve az a néhány, aki segíteni próbált nekem. Néhányuk még ki is állt értem Drew előtt. Piper megfordult az ajtó előtt.
 - Nem kéne feltétel nélkül követnetek Drew parancsait. - A gyerekek forgolódni kezdtek. Néhányuk Drew-ra pillantott, azonban ő túlságosan meggdöbbent ahhoz, hogy válaszolni tudjon.
 - Umm. - Mondta valaki. - Ő a vezérünk.
 - Ő egy kényúr. - Javította ki Piper. - Gondoljatok magatokra is. Többnek is kell lennie ebben az Aphrodité Kabinban, mint ez.
 - Ennél is több. - Visszhangozta valaki.
 - Gondoljunk magunkra is. - Motyogta valaki más.
 - Emberek! - Sikította Drew. - Ne legyetek hülyék! Bűvbeszédet használ!
 - Nem, csak közlöm veletek az igazságot! - Vágott vissza Piper. Legalábbis nagyon remélem. Nem értem még teljesen, hogy működik ez az egész Bűvbeszédes dolog, de nem tűnik úgy, mintha bármiféle szupererővel ruháznám fel a szavaim. Nem szeretnék úgy vitát nyerni, hogy becsapok embereket. Akkor semmivel sem lennék jobb, mint Drew. Csak tényleg az a véleményem, amit mondtam. Egyébként meg nem hiszem, hogy túl jól működne ez a Bűvbeszéd olyanokon, akik szintén tudják használni. Drew gunyorosan mosolygott Piperre.
 - Talán tényleg van egy kevés erőd, Miss Filmsztár. Azonban nem tud az első számú dolgot Aphroditéről. Ilyen jó ötleteid vannak? Mondd el őket. És utána talán én is elmondok egy pár dolgot rólad. - Piper egy gúnyos megjegyzéssel akart visszavágni, azonban a mérge hirtelen pánikká változott. Az ellenség egy kémje vagyok, mint Silena Beauregard. Aphrodité árulója. Drew tényleg tud erről, vagy csak blöfföl? Drew tekintete alatt, mintha elszállna a bátorságom.
 - Nem erről. - Mondta Piper. - Aphrodité nem erről szól. - Aztán megfordult és kiviharzott, mielőtt a többiek láthatták volna, hogy elvörösödik. Mögötte Drew kacagni kezdett.
 - Nem erről? Hallottátok ezt, emberek? Nincs több érve! - Fogadom, hogy soha, de soha többé nem jövök vissza ebbe a Kabinba! Piper kipislogta a szeméből a felgyülemlett könnyeket és végigszáguldott a zöld területen, úgy, hogy fogalma sem volt róla, mit csinál... egészen addig, amíg meg nem látott leereszkedni egy sárkányt az égből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése