2014. október 5., vasárnap

17. fejezet II. rész

 - Király. - Motyogta Leo. - Amilyen a mi szerencsénk, rögtön egy hadsereggel állunk szemben. Piper, tudsz még valamit ezekről a gigászokról? Amúgy meg onnan tudsz ennyit a görög mitológiáról, mert utánanéztél amikor az apád egy ilyesmi filmben kapott szerepet?
 - Az Piper apja egy színész? - Kérdezte Jason. Leo felnevetett.
 - Mindig elfeledkezem az amnéziádról. Hahaha. Elfeledkezni az amnéziáról. Vicces, mi? A lényeg az, hogy igen, Piper apja Tristan McLean.
 - Ó. Bocsi, miben is játszott?
 - Nem számít. - Mondta gyorsan Piper. - A gigászok... Hát, egy csomó óriási lény volt a görög mítoszvilágban. Azonban ha a jókra gondolok, az nagyon rossz hír. Hatalmasak voltak,és majdnem lehetetlen volt őket legyőzni. Hegyeket meg ahhoz hasonló dolgokat tudtak dobálni. A földből emelkedtek, miután Kronosz elvesztette a Titán Háborút - úgy értem az eredeti Titán Háborút, évezredekkel ezelőtt -, és az volt a céljuk, hogy porig rombolják az Olimposzt. Ha most velük kell megküzdenünk...
 - Kheirón azt mondta, hogy minden újra elkezdődik. - Emlékezett vissza Jason. - Az utolsó felvonás. Erre célzott. Csak nem akarta, hogy megtudjuk a részleteket idő előtt. - Leo füttyentett.
 - Tehát... gigászok, akik hegyeket dobálnak. Barátságos farkasok, akik csak akkor esznek meg minket, ha gyengeséget mutatunk. Förtelmes ventilátorok. Király. Talán nem az a legjobb időpont arra, hogy felhozzam a pszichopata bébiszitterem visszatértét.
 - Ez egy újabb vicc? - Kérdezte Piper. Leo elmesélt mindent Tía Callidáról, aki igazából Héra, és arról, ahogy a nő felbukkant a Táborban, arról azonban egy szót sem szólt, hogy mit tud csinálni a tűzzel. Ez egy elég érzékeny téma, főleg azóta, hogy Nyssa azt mondta, hogy a tüzes félistenek általában városokat pusztítanak el. Másrészt akkor mindent el kellene arról mesélnem, hogy okoztam Anyu halálát, és... Nem. Ezt nem muszáj tudniuk. Meséltem nekik Anyu halálának estéjéről, csak kihagytam a tüzet, és azt mondtam, összedőlt a gépműhely. Egyszerűbb volt így, hogy nem kellett a barátaim szemébe néznem. És meséltem nekik a furcsa nőről, aki földruhákba öltözött, és alvajáró volt, és úgy tűnt, mintha tudná a jövőt. Leo válaszra várt, míg elhagyták Massachusetts államot.
 - Ez eléggé... aggasztó. - Mondta Piper.
 - Összegezve: - Mondta Leo. - mindenki azt mondja, hogy Héra gyűlöli a félisteneket, és hogy nem lehet benne megbízni. A prófécia pedig azt mondja, ha elengedi a haragját, akkor elszabadul a halál. Tehát azon gondolkozom... mi miatt is csináljuk mi ezt?
 - Kiválasztott minket. - Mondta Jason. - Héra mi hármunkat választott. Mi vagyunk az első három, akinek össze kell gyűlnie, hogy megvalósulhasson a Második Nagy Prófécia.Ez a küldetés valami nagynak a kezdete. - Hát, egyáltalán nem érzem jobban magam, azonban nem fogok vitatkozni Jason-nel. Igaza van. Ez tényleg valami nagyobb kezdete. Csak azt remélem, hogy ha három másik félistennek az a sorsa, hogy segítsen nekünk, akkor hamar fel fognak tűnni. Semmi kedvem egyedül elébe állni ennek a félelmetes, életveszélyes, őrült kalandnak.
 - Másrészről, - Folytatta Jason. - csak akkor kaphatom vissza az emlékeim, ha segítünk Hérának. És az a sötét spirál az álmomban, mintha Héra energiájából táplálkozott volna. Ha az a valami életre kelti a gigászok királyát, úgy hogy közben szétzúzza Hérát...
 - Nem valami jó csere. - Értett egyet Piper. - Legalább Héra a mi oldalunkon áll... általában. Ha őt elveszítjük, fejetlenség lesz az Istenek között. Ő a fő Istennő, aki egybe tartja az olimposzi családot. És egy háború a gigászokkal talán még a Titán Háborúnál is pusztítóbb lehet. - Jason bólintott.
 - Kheirón is azt mondta, hogy valami szörnyűséges erő kelhet életre a napfordulón, mert akkor erős a sötét mágia, és ha akkor áldozzák fel Hérát... Hát, semmi jó nem lesz belőle. És ez az Úrnő, aki a vihar szellemeket irányítja, és ki akarja irtani a félisteneket...
 - Talán az a hátborzongató alvajáró nő. - Fejezte be Leo. - Mocskos Asszonyság teljesen felébredve? Nem egy olyan dolog, amit feltétlenül látni szeretnék.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése