2014. február 3., hétfő

5. fejezet I. rész

Leo körsétája egész jól sikerült addig, amíg meg nem tudott mindent a sárkányról. Az íjász srác, Will Solace nagyon jófej volt. Minden, amit megmutatott annyira lenyűgöző volt, hogy szinte lehetetlennek hatott. Igazi ókori görög csatahajók horgonyoznak a parton, amikkel néha tengeri ütközetet szimulálnak igazi robbanószerkezetekkel és tüzes nyilakkal? Király! A kézműves szekcióban barkácsolni lehet, méghozzá láncfűrésszel és forrasztópákával? Hát, oda tuti beiratkozom! Az erdő tele van olyan veszélyes szörnyetegekkel, hogy senki sem mehet be egyedül? Tök jó! És végül, de nem utolsó sorban, a Tábor tele van csinos lányokkal.Hát, nem teljesen értem ezt a rokoni-kapcsolatban-vagyunk-az-istenekkel témát, de remélem, ez nem azt jelenti, hogy ezek a lányok itt mind az unokatestvéreim. Az szörnyű lenne. Ha mást nem, akkor megnézem azokat a víz alatti lkányokat a tóban újra. Na, őértük megérné vízbe fulladni. Will körbemutatott mindent: a Kabinokat, az étkező pavilont, a vívóarénát.
-Tehát, akkor nekem is lesz kardom?-Kérdezte Leo. Will úgy nézett rá, mintha Leo valami teljesen irreálisat kérdezett volna.
-Hát, nem egészen. A Kilences Kabinban vagy, ami azt jelenti, hogy saját magadnak fogod elkészíteni a kardod.
-Oké, de mi a helyzet ezzel a kabinosdival? Mi van a Kilencesben? Vulcanus?
-Általában nem használjuk az istenek római neveit.-Magyarázta Will.-A görög nevek az eredetiek. Az apukád Hephaestus.
-Festus?-Már hallottam ezt a nevet, de még mindig megdöbbent. Hogy lehet valakinek ilyen neve?-Úgy hangzik, mintha a cowboyok istene lenne.
-He-phaestus.-Javította ki Will.-A kovácsok és a tűz istene.-Már ezt is hallottam. A tűz istene...ez most komoly? Figyelembe véve, hogy mi történ anyával, ez egy rossz vicc.
-Tehát az a tüzes kalapácsa fejem fölött...-Mondta Leo.-Jó vagy rossz dolog?-Willnek eltartott egy kis ideig, amíg rászánta magát a válaszra.
-Gyakorlatilag azonnal El lettél Fogadva. Ez általában jót jelent.
-De az a szivárvány-pónis srác...Butch...említett valamilyen átkot.
-Á...Nézd, ez igazából semmiség. Mióta a Kilences Kabin előző vezetője meghalt...
-Meghalt? Úgy érted, fájdalmasan?
-Átengedném a Kabintársaidnak, hogy ezt elmeséljék.
-Oké. Hol is vannak a 'tesóim'? Nem a vezetőjüknek kellett volna levezetnie ezt a VIP túrát?
-Hát...ő nem tudta volna. Majd meglátod, miért.-Will előrerohant mielőtt még Leo feltehette volna újabb kérdését.
-Átkok és halál.-Suttogta Leo önmagának.-Ez egyre jobb lesz.-A zöld terület felénél járt még csak, amikor meglátta a régi bébiszitterét. Hát, ő egyáltalán nem az az ember, akire számítottam, hogy felbukkan egy félistenekkel teli táborban. Leo lefagyott.
-Mi a baj?-Kérdezte Will. Tía Callida-Callida néni. Így hívatta magát, de öt éves korom óta nem láttam. A nő egy nagy, fehér Kabin árnyékában állt, ami a zöld terület szélén állt, és Leot nézte. A fekete, özvegyi kosztümje volt rajta, a haját egy fekete kendővel fedte le. Az arca nem változott: papírvékony bőr, fúró tekintet. Fehéres kezei, mintha mancsok lennének. Ősinek tűnt, de pontosan olyan volt, mint ahogy Leo emlékeiben élt.
-Az az öreg hölgy...Mit keres ott?-Leo rámutatott a nőre. Will odanézett, ahová Leo mutatott.
-Milyen öreg hölgy?
-Pajtás, az az öreg hölgy. A feketében. Hány öreg hölgyet látsz ott?-Will összehúzta a szemöldökét.
-Azt hiszem, elég kimerítő nap áll mögötted Leo. A Köd továbbra is szórakozhat az agyaddal. Mit szólnál hozzá, ha most azonnal a Kabinodhoz mennénk?-Leo tiltakozni akart, de amint visszanézett a nagy, fehér Kabinra, Tía Callida eltűnt. Egészen biztos vagyok benne, hogy ott volt. Talán az, hogy anyára gondoltam, megidézte a múltból? Ez egyáltalán nem jó. Amikor legutóbb találkoztunk, Tía Callida megpróbált megölni.
-Csak szórakozik velem.-Mormogta Leo, majd kivett néhány csavart és drótot a zsebéből, és azokkal kezdett ügyködni, hogy lenyugtassa magát. Nem hagyhatom, hogy mindenki azt gondolja rólam, flúgos vagyok. Vagy legalább ne gondoljanak őrültebbnek annál, mint amilyen ténylegesen vagyok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése