2014. február 24., hétfő

6. fejezet III. rész

-Kiszámíthatatlan?-Nézett értetlenkedve Nyssára Leo.
-Néha teljesen megőrül, és olyankor kabinokat dönt le, meggyújtja a Táborozókat, vagy megpróbálja megenni a szatírokat.
-Hát, így már érthető. Tényleg kiszámíthatatlan.-Nyssa bólintott.
-Beckendorf volt az egyetlen, aki irányítani tudta. Aztán meghalt, és a sárkány egyre rosszabb és rosszabb állapotba került. Végül feldühödött valamin, aztán elfutott. Néhanapján felbukkan, tökretesz valamit, aztán megint eltűnik. Mindenki bízik abban, hogy hamarosan megtaláljuk, és véglegesen elpusztítjuk...
-Elpusztítjátok?-Hüledezett Leo.-Van egy életnagyságú bronz sárkányotok, és ti el akarjátok pusztítani?
-Képes tüzet fújni.-Magyarázta Nyssa.-Halálos, és kikerült az irányításunk alól...
-De hát egy sárkány! Srácok, az egy király dolog! Próbáltatok valaha beszélni vele? Megpróbáltátok visszaszerezni az uralmat fölötte?
-Megpróbáltuk. Jake Mason megpróbálta. Láthattad, milyen jó ötlet volt.-Leo visszagondolt Jake-re, és arra, hogy segény srácnak egyedül kell feküdnie egész nap, bepólyálva.-Nincs más választásunk.-Nyssa a lányokhoz fordult.-Próbáljunk meg az erdő másik részén felállítani a csapdákat. Ott, ott és ott. Töltsétek meg őket 30 mázsa motorolajjal.
-A sárkány motorolajat iszik?-Kérdezte Leo.
-Ja.-Nyssa összeráncolta a homlokát.-Legalábbis régebben szeretett motorolajat inni Tabasco szósszal lefekvés előtt. Ha belesétál az egyik csapdánkba, akkor az megfogja annyi időre, hogy mi gyorsan odaérhessünk sav-fújókkal, amik olyan erős savat fújnak, hogy képesek szétmálásra késztetni sárkány barátocskánkat.-Mindannyian szomorúnak tűntek. Ők sem akarják tönkre tenni a sárkányt, mint én.
-Srácok.-Mondta Leo.-Kell, hogy legyen más megoldás.-Nyssa habozott, de néhány Táborozó abbahagyta, amin éppen dolgozott, és a beszélgetésre kezdett figyelni.
-Mondjuk mi?-Kérdezte egyikük.-Az a baj, hogy a sárkány tüzet lehel. Nem tudunk elég közel kerülni hozzá.-Tűz...Gondolkozott el Leo. Srácok, egyáltalán nem tudjátok, milyen sokat tudnék nektek mesélni a tűzről...Azonban óvatosnak kell lennem veletek, még akkor is, ha a testvéreim vagytok. Főleg akkor, ha tényleg veletek akarok élni.
-Hát...-Hezitált Leo.-Héphaisztosz a tűz istene, nem? Egyikőtök sem immúnis a tűzre véletlenül, vagy valami hasonló?-Senki sem néz rám úgy, mintha őrült lennék. Ez jó jel. Azonban Nyssa rázza a fejét...
-Az a küklopszok képessége, Leo. Héphaisztosz félvér gyermekei...Hát, mi csak jók vagyunk kézügyességben. Építőmesterek vagyunk, kézművesek, fegyverkovácsok, meg ehhez hasonló dolgok.-Leo előreejtette a vállait.
-Óóó...-Sóhajtotta. Valaki a hátsó sorban felkiáltott.
-Hát, igazából sok-sok évszázaddal ezelőtt...
-Igen, oké.-Nyssa felvette a fonalat.-Hosszú idővel ezelőtt néhány Héphaisztosz gyerek a tűz képességével született. De az a képesség nagyon, de nagyon ritka volt. És mindig veszélyes. Volt, hogy évszázadokon keresztül nem született ilyen gyermek. Az utolsó akiről tudunk...-Ránézett a többiekre segélykérően.
-1666.-Segítette ki az egyik lány.-Egy srác, akit Thomas Faynornak hívtak. Ő okozta a Nagy Londoni Tűzvészt, és tönkretette a város nagy részét.
-Így volt.-Mondta Nyssa.-Amikor egy olyan gyerek érkezik hozzánk, az mindig azt jelenti, hogy katasztrófa fog történni. Nekünk azonban semmi szükségünk nincs még több katasztrófára.-Leo megpróbálta elérni, hogy semmilyen érzelem nem látszódjon az arcán, azonban ez nem tartozott az erősségei közé.
-Azt hiszem, látom már a problémát. És ez egy nagy probléma. De ha rezisztens lennél a tűzre, akkor közel tudnál kerülni a sárkányhoz.
-Akkor az éles karmaival belezne ki, vagy egész egyszerűen széttaposna.-Mondta Nyssa. -Nem, muszály elpusztítanunk. Bízz bennem, ha bárkinek lenne másik megoldása..-Nem fejezte be, de Leo tudta, mire céloz. Ez a Kabin nagy tesztje. Ha meg tudnának csinálni valami olyat, amire csak Beckendorf volt képes, ha találnának egy másik megoldást, és nem tennék tönkre a sárkányt, akkor talán vége lenne az átkuknak. De nincs másik ötletük. Ha valaki mégis megcsinálná, tuti, hogy hős lenne. Egy kürt szólalt meg a távolban. A Táborozók elkezdték elpakolni a cuccokat.Eddig észre sem vettem, milyen gyorsan eltelt az idő. Mindjárt lemegy a nap. Vette észre Leo, amikor kinézett az ablakon. Néha az ADHD miatt nem vett észre dolgokat. Ha unatkozott, az 50 perces tanóra 6 órásnak tűnt. Ha érdekelt valami, mondjuk végigjárni a félisten tábort, akkor az idő egyszerűen elszállt.
-Vacsor.-Mondta Nyssa.-Gyere Leo, menjünk.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett , mint mindig! Várom a folytatáást!

    VálaszTörlés
  2. Hamarosan jön a folytatás, megnyugtatlak. :)

    VálaszTörlés
  3. Jól fordítasz, nekem nagyon tetszik! De arra felhívnám figyelmed, hogy a "muszáj" pontos j, nem ly. :D

    VálaszTörlés