2014. február 14., péntek

5. fejezet III. rész

Leo elképzelte ahogy dárdák döfik keresztül a matracot, esetleg gránátok vannak a párnába szőve, amik csak arra várnak, hogy felrobbanjanak...
-Ugye, nem ebben az ágyban halt meg, vagy tévedek?
-Nem.-Válaszolta Jake.-A Titán Háborúban halt meg tavaly nyáron.
-A Titán Háborúban.-Ismételte Leo.-Ami, ugye, semmit sem csinált ezzel az ágyacskával?
-A Titánok.-Mondta Will, és úgy nézett Leora, mintha őrült volna.-A nagy, erős szörnyetegek, akik a világot uralták az istenek előtt. Tavaly nyáron megpróbáltak visszatérni. A vezetőjük, Kronos épített egy új palotát a Tam Hegy tetején Kaliforniában. A hadseregük idejött New Yorkba, és majdnem elpusztították az Olimposzt. Egy csomó félvér elhunyt a harcokban.
-Azt hiszem, ezt nem mondák be a napi hírekben, vagy tévedek?-Kérdezte Leo. Bár ez a kérdés teljesen jogos volt, Will mégis hitetlenkedve csóválta a fejét.
-Nem hallottál arról, hogy kitört a Szent Helen Hegy? Vagy az óriási viharokról ország szerte? Vagy azokról a ledőlt épületekről St. Louisban?-Leo nyelt egy nagyot. Előző nyáron épp egy újabb nevelő otthonból szöktem meg. Aztán egy köztisztviselő elkapott Új Mexicóban, a tanács pedig beíratott a legközelebbi kisegítő iskolába-a Wilderness Iskolába.
-Hát, nem értem rá akkoriban.
-Nem baj.-Mondta Jake.-Szerencsés vagy, hogy nem tudod, milyen volt. Az az igazság, hogy Beckendorf volt az egyik áldozat, és a halála óta...
-A Kabin meg lett átkozva.-Találgatott Leo. Jake nem válaszolt... Nincs is szükség rá. A teljes teste be van gipszelve. Ez a válasz. Leo egyre több olyan dolgot vett észre, ami első pillantásra elkerülte a figyelmét: egy robbanásveszélyes jel a hátsó falra festve, egy tócsa a padlón, ami akár olaj is lehetett...vagy vér. Törött kardok és gépalkatrészek a sarkokba dobálva, hogy ne legyenek szem előtt. Hát, erre a helyre sok mindent lehet mondani, de azt nem, hogy szerencsésnek tűnik. Jake félszívvel mosolygott egyet.
-Hát, aludnom kéne egy keveset. Remélem tetszeni fog az itteni élet, Leo. Ez a hely régebben...nagyon jó volt.-Jake lehunyta a szemét, és az álcahálóból készült függöny összehúzódott. 
-Gyere Leo.-Mondta Will.-Megmutatom a kohókat.-Amint elindultak kifelé, Leo visszanézett új ágyára. Pontosan oda tudom képzelni, hogy a halott vezető ott ül rajta. Egy újabb szellem, aki nem fog békén hagyni. Egy újabb szellem, aki örökké kísérteni fog.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése