2014. április 27., vasárnap

10. fejezet II. rész

-Ismerem ezeket a sorokat.-Jason összerezzent, aztán a halántékához nyomta a kezét.-Nem tudom, hogy hogyan, de tudom ezt a próféciát kívülről.
-Méghozzá latinul, kétségkívül.-Kiáltott fel Drew.-Jóképű és okos.-Az Afrodité Kabin kuncogni kezdett. Istenem, mennyi lúzer egyrakáson! Gondola Piper. Azonban ez sem javított a hangulaton. A tábortűz továbbra is kaotikusan égett, méghozzá a zöld egyik halványabb árnyalatában. Jason feszélyezetten leült, Annabeth pedig a fiú vállára tette a kezét, és valamit a fülébe súgott. Piper egy kissé féltékeny lett. Nekem kéne mellete ülnöm, nekem kéne segíteni neki. Rachel Dare továbbra is megrökönyödöttnek tűnt. Kheirónra nézett segítségért, de a kentaur csak állt némán és csüggedten, mintha egy olyan színművet nézne, amiről előre tudja, hogy tragédiával és sokak halálával fog végződni, mégsem tehet ellene semmit.
-Hát akkor.-Mondta Rachel, s megpróbálta magára hívni a figyelmet.-Tehát igen, az előbb elhangzott a Nagy Prófécia. Azt reméltük, hogy még évekig nem kerül rá sor, de attól félek, elkezdődött. Nem állíthatom biztosan, mert ez csak egy megérzés. És ahogyan azt már Drew is említette, valami fura dolog történik. A hét félvér, akárkik legyenek is, még nem gyűltek össze. Úgy érzem, többük itt ül most közöttünk, azonban vannak, akik nincsenek itt.-A táborozók mutogatni és sutyorogni kezdtek, félénken néztek egymásra, amíg egy álomittas közbe nem szólt:
-Itt vagyok! Várjunk csak...Nem rólam beszéltetek?
-Aludj már vissza, Clovis.-Üvöltötte valaki, majd a táborozók nevetésben törtek ki.
-Egyébként-Folytatta Rachel.-még mindig nem tudjuk, mit jelent a Nagy Prófécia pontosan. Nem tudjuk azt sem, mivel kell szembenézniük majd a kiválasztott félvéreknek, de mivel az előző Nagy Próféciában a Titán Háborút jövendölték meg, arra számíthatunk, hogy a második is valami hasonlóan rosszat jövendöl.
-Vagy rosszabbat.-Suttogta Kheirón. Talán nem szerette volna, hogy mindenki meghallja, de mégis meghallotta még a leghátsó sor is. A tábortűz azonnal sötétlila színt öltött, olyat, mint amilyet Piper az álmaiban látott.
-Amit biztosan tudunk-Mondta Rachel.-az az, hogy az első rész elkezdődött. Egy nagy probléma áll előttünk, és szükségünk van egy küldetésre, hogy megoldjuk. Hérát, az Istenek királynőjét elfogták.-Ez a hír mindenkit sokkolt. Aztán hirtelen 50 félisten kezdett el egyszerre beszélni. Kheirón megint megdöngette a köveket, azonban Rachelnek még így is várnia kellett, míg végre mindenki rá figyelt. A lány elmesélte a jelenlévőknek a Grand Kanyonban történteket: hogyan áldozta fel magát Gleeson Hedge, amikor a vihar szellemek támadást indítottak, illetve azt, hogy a viharszellemek figyelmeztettek arra, hogy ez csak a kezdet volt. Most éppen egy erős Úrnőt szolgálnak, akinek az a terve, hogy elpusztítja a félisteneket. Aztán Rachel elmesélte Piper látomását Héra Kabinjában. Piper megpróbált teljesen nyugodt maradni, még akkor is, amikor Drew a hátsó sorban el nem kezdett mutogatni társai nevetgélésétől körülvéve. Aztán végül Ravhel elmesélte Jason látomását is, ami a  Nagy Házban történt. Az üzenet, amit Héra közvetített annyira hasonló volt, hogy Piper beleborzongott. Az egyetlen különbség a kettő között az, hogy Héra engem arra figyelmeztetett, hogy ne áruljam el. " Hajolj meg az akarata előtt, és akkor a királyuk visszatér, és minket a romlásba taszít." Tehát Héra tud a gigász fenyegetéseiről. De ha tényleg tud az álmaimról, akkor miért nem figyelmeztette Jasont, és miért nem szólt neki, hogy az ellenség ügynöke vagyok?
-Jason.-Mondta Rachel.-Emlékszel a vezetéknevedre?-Jason öntudatosnak tűnt, azonban csak megrázta a fejét.-Rendben, akkor csak Jasonnek fogunk hívni.-Folytatta Rachel.-Az egyértelmű, hogy Héra küldetést indít, amit neked kell majd vezetned.-Rachel szünetet tartott, mintha időt hagyna Jasonnek a tiltakozásra a sorsa ellen. Mindenki a fiú felé fordult. Olyan feszült helyzetbe került! Ha én az ő helyében lennék, én már biztosan összeroppantam volna. Jason azonban továbbra is eltökélten ült, és teljes nyugalommal bólintott, majd csak annyit mondott:
-Teljesen egyetértek.
-Meg kell mentened Hérát, hogy megakadályozd valamilyen gonosz feltámadását.-Folytatta Rachel.-Valamilyen királyt kell megakadályoznod a felemelkedésben. Olyan okokból kifolyólag, amiket egyelőre nem ismerünk, ennek a téli napfordulóig meg kell történnie, ami négy nap múlva lesz.
-Az az Istenek Tanácskozásának napja.-Mondta Annabeth.-Ha az Istenek egyelőre még nem is tudnak arról, ami Hérával történt, akkor a hiánya ha máskor nem is, akkor biztos meglátszik majd. Biztosan harcolni fognak egymással, s mindenki a másikat fogja okolni Héra eltűnéséért. Legalábbis általában ezt teszik.
-A téli napforduló-Emelkedett szólásra Kheirón.-a sötétség napja is. Az Istenek összegyűlnek azon a napon, ugyanúgy, ahogy a Halandók, mert az erő a számokban rejlik. A téli napforduló a gonosz, sötét mágiának kedvez. Ősi mágiának, mely az Isteneknél is idősebb. Azon a napon bizonyos dolgok...keveregnek.-Ahogyan kimondta a keverés szót, az nagyon is sötétnek hangzott, mintha egy bűntet lenne, nem az, amit például a süti tésztájával is csinálunk.
-Oké.-Mondta Annabeth a kentaurt bámulván.-Köszönjük Önnek, Napsugár Kapitány. Akármi is történik, egyetértek Rachellel. Jason ki lett választva arra, hogy ő legyen ennek a küldetésnek a vezetője, tehát...
-Miért nem lett még Elfogadva?-Üvöltötte valaki az Árész Kabinból.-Ha tényleg olyan fontos...
-Már Elfogadták.-Jegyezte meg Kheirón.-Régebben. Jason, mutasd be, amit tudsz.-Elsőre úgy tűnt, Jason nem érti. Előrébb lépegetett félénken, Piper azonban nem tudott betelni a tűz fényénél aranyosan csillogó hajának és római szobrokéhoz hasonlatos fejedelmi vonásainak látványával. Jason Piperre nézett, a lány pedig bátorítóan bólintott, és elmutogatta egy érme feldobását. A fiú a zsebébe nyúlt. Érméje megvillant a levegőben, és amikor elkapta, egy lándzsát tartott a kezében: egy hét láb hosszú aranybotot, az egyik oldalán egy lándzs-heggyel. A félisteneknek elállt a lélegzete. Rachel és Annabeth elhátráltak a fegyver hegyétől, ami olyan élesnek tűnt, mint egy jégcsap vége.
-Az nem egy...-Annabeth hezitált.-Azt hittem, hogy kardod van.
-Hát, azt hiszem írásra esett éppen.-Mondta Jason.-Ugyanaz az érme, távolsági fegyver forma.
-Haver, én is akarok egy ilyet!-Kiáltotta valaki Árész Kabinjából.
-Még Clarisse elektromos lándzsájánál, Lámernél is jobb!-Értett vele egyet az egyik fivére.
-Elektromos.-Mormogta Jason, mintha jó ötletnek találná.-Lépjetek hátrébb.-Annabeth és Rachel értették a célzást. Jason felemelte a fegyverét, és mennydörgés robaja hallatszott. Minden szőrszál felállt Piper testén. Villámlás rohant keresztül a lándzsán, majd a a tábortűzbe csapódott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése