2014. március 28., péntek

8. fejezet V. rész

-Róma, oké.-Mondta Clovis.-Tehát, mi a görög nevükön szólítjuk az Isteneket, mert az az eredeti. De azt mondani, hogy a római formájuk egy és ugyanaz a göröggel-az nem helyes. Rómában sokkal inkább harcosak lettek. Kevesebbet foglalkoztak a halandókkal. Nyersebbek és erősebbek voltak a Birodalom Isteneiként.
-Mintha az Isteneknek lenne egy sötét oldala?-Kérdezte Annabeth.
-Nem teljesen.-Válaszolta Clovis.-Kiálltak a becsületért, a fegyelemért, az erőért...
-Az az a jó dolgokért.-Szögezte le Jason. Valamiért úgy érezte, ki kell állnia a római Istenekért. Nem tudta, miért érzi ezt, de nem is érdekelte.-Úgy értem, a fegyelem fontos, nem? Az tette Rómát hosszú ideig tartóvá.-Clovis kíváncsian figyelte a fiút.
-Ez igaz. Azonban a római Istenek nem voltak valami kedvesek. Például az apám, Hipnosz... a görög időkben az alváson kívül nem nagyon csinált semmit. A római időkben Szomnusznak hívták. Az egyik kedvenc elfoglaltsága az volt, hogy megölte az embereket, ha nem figyeltek eléggé a munkájukra. Ha a rossz pillanatban fordították el a fejüket-BUMM- és soha többé nem ébredtek fel. Megölte Aenasz fegyvernökét, amikor Trójából menekültek.
-Kedves fickó.-Mondta Annabeth.-Azt azonban még mindig nem értem, mi köze van mindennek Jasonhöz.
-Hát, azt én sem értem.-Mondta Clovis.-De ha Héra lopta el az emlékeidet, akkor csak ő adhatja neked vissza őket. Amúgy ha nekem kéne találkoznom az Istenek királynőjével, akkor nagyon drukkolnék annak, hogy inkább Héra kedvében legyen, mint Júnóéban. Visszamehetek mostmár aludni?-Annabeth a tűz fölé függesztett faágat bámulta, amiról Léthé vizének cseppjei csöpögtek különböző edényekbe. Olyan rémültnek tűnik. Mi van, ha éppen azon gondolkodik, hogy inna a Léthé vizéből, hátha akkor elfelejtené a problémáit? Aztán Annabeth felállt, majd odadobta Clovisnak a párnáját.
-Köszönjük, Clovis. Találkozunk vacsoránál.
-Kaphatok szoba-szervízt?-Clovis ásított, majd az ágyához vonszolta magát.-Olyan...álmosnak...zzzz...-Belborult az ágyába, fejét elnyelte a párna.
-Nem fog megfulladni?-Kérdezte Jason.
-Teljesen rendben lesz.-Mondta Annabeth.-Azonban egyre inkább olyan érzésem van, hogy te aztán óriási bajba keveredtél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése