2014. március 24., hétfő

8. fejezet II. rész

-Héra?-Annabeth horkantása vadságban még Seymourén is túltett.-Ő vette át az irányítást fölötted? Ő tette ezt Piperrel?
-Azt hiszem, Rachelnek igaza van.-Mondta Jason.-A nő, akit láttam határozottan olyan volt, mint egy istennő. És még kecskebőr köpenyt is viselt. Az Júnó egyik szimbóluma, nem?
-Tényleg?-Annabeth összeráncolta a homlokát.-Soha sem hallottam még róla.-Kheirón vonakodva bólintott.
-Júnóé, Héra római megfelelőéé, az istennő legharciasabb formájáé. A kecskebőr köpönyeg a római katonák jelképe volt.
-Tehát Hérát bebörtönözték?-Kérdezte Rachel.-Ki tenne ilyet az istenek királynőével, és hogyan?-Annabeth összefonta a karjait maga előtt.
-Hát, bárkik is tették, meg kéne köszönnünk nekik. Ha rá tudják venni Hérát, hogy...
-Annabeth.-Figyelmeztette Kheirón.-Ő is egy az olimposziak közül. Sok tekintetben ő a ragasztó, ami összetartja az istenek családját. Ha tényleg bebörtönözték és az a veszély fenyegeti, hogy elpusztíthatják, akkor ez az egész világot érintő probléma. Ez megbomlaszthatja az Olimposz stabilitását, ami még a legjobb időkben sem tökéletes. És ha Héra megkérte Jasont, hogy segítsen rajta...
-Rendben.-Dörmögte Annabeth.-Hát, azt már tudjuk, hogy a Titánok képesek elkapni isteneket, igaz? Atlasz elkapta Artemiszt néhány éve. És a régi történetekben az istenek egymást ejtették fogságba különböző csapdák segítségével. De valami, ami rosszabb a Titánoknál?-Jason felnézett a leopárdfejre. Saymour az ajkait nyalogatta, mintha az istennő sokkal ízletesebb lett volna, mint a kolbászok.
-Héra azt mondta, egy hónapig próbálkozott kitörni a börtönéből.-Jegyezte meg Jason.
-Ponotosan amennyi ideje az Olimposz zárva van.-Mondta Annabeth.-Tehát az Istenek biztosan érzékelik, hogy valami nagyon nincs rendben.
-De miért használta arra az energiáit, hogy ideküldjön?-Kérdezte Jason.-Kitörölte a memóriámat, beküldött a Wilderness iskola kirándulására, és küldött nektek egy víziót, aminek segítségével elküldött titeket értem. Miért vagyokilyen értékes? Miért nem küld egy vészjelzést a többi Istennek hogy szabadítsák ki?
-Az Isteneknek hősökre van szükségük, hogy beteljesítsék akaratukat idelent a földön.-Mondta Rachel.-Így van, igaz? A sorsuk bizonyos szintig mindig hősökhöz van kötve.
-Igazad van, Rachel.-Mondta Annabeth.-De Jasoné a pont. Miért pont ő? Miért vették el az emlékeit?
-És Piper is benne van valahogy.-Mondta Rachel.-Héra neki is azt üzente, hogy szabadítsa ki. És Annabeth, ennek az egésznek köze van Percy eltűnéséhez.-Annabeth Kheirónra függesztette a tekintetét.
-Miért vagy csöndben, Kheirón? Mivel állunk szemben?-Az öreg kentaur arca mintha 10 évet öregedett volna néhány perc alatt. A szeme alatti karikák elmélyültek.
-Kedvesem, ezzel kapcsolatban nem segíthetek. Nagyon sajnálom.-Annabeth pislogott.
-Te soha...soha nem tartottál még vissza információt tőlem. Még a legutolsó Nagy Prófécia..
-A dolgozószobámban leszek.-A kentaur hangja súlyos volt.-Időre van szükségem, hogy mindent átgondoljak vacsora előtt. Rachel, vigyáznál a lányra? Hívd Árgust, hogy vigye el a gyengélkedőre, ha akarod. És Annabeth, beszélned kéne Jasonnel. Mesélj neki...a görög és római Istenekről.
-De...-A kentaur megfordította a kerkesszékét, és végiggurult vele az előszobán. Annabeth szemeiben villámok cikáztak. Motyogott valamit ógörögül, és Jasonnnek olyan érzése volt, hogy nem egy jó kívánság volt a kentaur felé.
-Sajnálom.-Mondta Jason.-Azzal, hogy itt vagyok...Hát, elég rendesen tönkretettem a dolgok menetét a táborban valahogy. Kheirón azt mondta, megesküdött, ezért nem mondhat nekünk erről semmit.
-Milyen eskü?-Kérdezte Annabeth.-Sohasem láttam még így viselkedni. És miért akarta, hogy meséljek neked az Istenekről...-Hirtelen elhalt a lány hangja. Észrevette Jason kardját az asztalon. Óvatosan megérintette a pengét, mintha forró lenne.
-Ez arany?-Kérdezte.-Emlékszel, hol szerezted?
-Nem.-Mondta Jason.-Már sokszor mondtam, hogy nem emlékszem semmire.-Annabeth bólintott, mintha hirtelen támadt volna egy új terve.
-Ha Kheirón nem segít, akkor mi fogjuk kideríteni a dolgokat. Ami azt jelenti, hogy...Tizenötös Kabin. Rachel, rajtatartanád a szemed Piperen?
-Persze.-Ígérte Rachel.-Sok szerencsét mindkettőtöknek.
-Várjatok.-Mondta Jason.-Mi van a Tizenötös Kabinban?-Annabeth felállt.
-Talán egy megoldás arra, hogy visszakapd az emlékeidet.

2 megjegyzés:

  1. Köszi,hogy fordítod, mert a neten sehol, máshol nincs meg, és én könyvben nem tudom megkapni, úgyhogy nagyon nagyon köszi. Egyébként jól fordítasz! ❤❤❤💋💋💋

    VálaszTörlés