2014. november 5., szerda

18. fejezet IV. rész

Leo felnézett a lépcsőre. A szíve majdnem megállt. A lépcső tetején egy lány állt fehér selyemruhában. A bőre természetellenesen fehér volt, a hóéhoz hasonlatos színű, de haja dús, fekete sörény, szemei pedig kávébarnák. Érzelemmentesen nézett Leo-ra, mindenféle mosoly vagy barátságosság nélkül. De ez nem számított. Leo beleszeretett. Ő a legcsodálatosabb lány, akit valaha láttam. Aztán a lány ránézett Jason-re és Piper-re, és úgy tűnt, megértette a szituációt.
 - Apánk látni akarja majd azt, amelyiket Jason-nek hívják. - Szólalt meg a lány.
 - Akkor ő az? - Kérdezte Zethes izgatottan.
 - Majd meglátjuk. - Mondta a lány. - Zethes, hozd a vendégeinket. - Leo megfogta a bronz sárkány bőröndjét. Vajon hogyan fogom felvinni a lépcsőn? Azonban muszály vagyok annak a gyönyörű lánynak a közelébe menni, mert fel akarok tenni néhány igenfontos kérdést, pl. hogy mi az e-mail címe és a telefonszáma. Mielőtt Leo akárcsak egy lépést is tehetett volna, a lány egy pillantásával megfagyasyztotta. Nem szó szerint persze, de akár úgy is történhetett volna.
 - Te nem jöhetsz, Leo Valdez. - Mondta a lány. Vajon honnan tudja a nevem?
 - Miért is nem? - Tuti olyan vagyok, mint egy nyöszörgő kiskölyök az óvodában, azonban nem én tehetek arról, hogy teljesen lelombozott.
 - Nem mehetsz az apám közelébe. - Mondta a lány. - Tűz és jég... Nem lenne bölcs döntés.
 - Vagy együtt megyünk, - Mondta Jason. - vagy sehogy. - A lány oldalra döntötte a fejét. Mintha nem lenne hozzászokva, hogy valaki nem engedelmeskedik a parancsainak.
 - Nem fogják bántani, Jason Grace, csak ha bajba keveredtek. Calais, tartsd itt Leo Valdez-t, de ne öld meg.
 - Csak egy kicsit? - Kérdezte szinte könyörögve Cal.
 - Nem. - Mondta ellentmondást nem tűnő hangon a lány. - És figyelj az érdekfeszítő kis bőröndjére is addíg, amíg apám ítéletet nem hoz. - Jason és Piper Leo-ra nézett, szemükből ki lehetett olvasni a hangtalan kérdést: Hogyan akarod ezt végigcsinálni? Leo egy kicsit meghatódott. Készek lennének akár harcolni is értem. Nem szeretnének egyedül hagyni ezzel a hoki ökörrel. Talán jó lenne megtudni, mit is tud pontosan az új szerszámos övem, meg talán el is dobhatnék néhány tűzgolyót, hogy felmelegítsem ezt a rideg helyet... Azonban ez a két boreád teljesen megrémiszt. És attól a nagyszerű lánytól még inkább félek, pedig még mindig kíváncsi vagyok a mobilszámára...
 - Teljesen rendben van, skacok. - Mondta végül Leo. - Semmi kedvem a szükségesnél több bajba keveredni. Menjetek csak.
 - Hallgassatok a barátotokra. - Mondta a halovány lány. - Leo Valdez teljesen biztonságban lesz. Nagyon remélem, ez rád is igaz, Zeusz fia. Gyertek most, Boreász Király már vár titeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése