2015. január 31., szombat

22. Fejezet III. rész

Amikor kitisztult a látása és újra szabályosan lélegzett, Piper végignézett a lábán. A lábfeje végre a megfelelő irányban állt, bokáját pedig két fadarab, némi géz és ragasztószalag tartotta egy helyben.
 - Au! - Mondta a lány.
 - Jézusom, szépségkirálynő! - Leo vállát dörzsölgette. - Örülök, hogy nem az arcom volt ott.
 - Bocsi. - Mondta Piper. - És soha többé ne hívj 'szépségkirálynő'-nek, vagy újra megütlek!
 - Mindkettenek jók voltatok. - Mondta Jason, majd egy kulacsot nyújtott Pipernek. Néhány korty után a lány gyomra csillapodni kezdett. Most, hogy már nem üvöltött fájdalmában, a lány hallotta, ahogy odakint süvölt a szél. Hópelyhek szállingóztak be az épületbe a tetőn levő lyukon át. Most, hogy találkoztam Khione-val, a hó az utolsó dolog, amit látni akarok.
 - Mi történt a sárkánnyal? - Kérdezte a lány. - És hol is vagyunk pontosan? - Leo teljesen elkomorult.
 - Nem tudom, mi lelte Festus-t. Hirtelen oldalra rándult, majd zuhanni kezdett, mintha láthatatlan falba ütközött volna. - Piper visszaemlékezett Enceladus figyelmeztetédére: Meg fogom neked mutatni, hogy  milyen egyszerűen földbe döngölhetem a te kis lázadó szellemedet. Talán sikerült neki olyan távolról letaszítani minket az utunkról? Ez lehetetlennek tűnik. Ha tényleg ilyen erős lenne, miért lenne szüksége rám, hogy eláruljam a barátaimat, amikor maga is megölhetné őket? És hogyan is tudna a gigász engem figyelni egy hóvihar kellős közepén, többezer kilométerre tőle? Leo a falon levő logóra mutatott.
 - Mi pontosan... - Nehéz volt a graffiti alatti szöveget kibogarászni, de Piper annyit el tudott olvasni, hogy: Monokli Motorok, összeszerelő műhely 1. - Bezárt autógyár. - Morfondírozott Leo. - Azt hiszem, Detroitban sikerült lezuhannunk. - Én is hallottam már bezárt autógyárakról Detroitban, tehát van értelme annak, amit mond. Mégis, ez egy igazán vacak hely, ahová sikerült lezuhannunk.
 - Milyen távol vagyunk Chicago-tól? - Kérdezte Piper miközben Jason odanyújtotta neki a kulacsot.
 - Talán az út háromnegyedét tehettünk meg Quebec-től idáig. - Mondta a fiú. - A baj csak az, hogy a sárkány nélkül kénytelenek leszünk a földön utazni.
 - Semmiképp. - Mondta Leo. - Egyáltalán nem biztonságos. - Piper visszaemlékezett az álmára, amiben a föld mintha el akarta volna nyelni, és Boreász Király mondtott arról, hogy a föld újabb és újabb szörnyűségeket hoz napvilágra.
 - Leo-nak igaza van. - Mondta a lány. - És amúgy is... nem vagyok biztos abban, hogy tudok járni. És Jason... hármunkat nem tudsz keresztülrepíteni az országon.
 - Semmiképp. - Mondta Jason. - Leo, biztos vagy benne, hogy a sárkány nem csak üzemzavarral küzd? Úgy értem, Festus már elég öreg, és...
 - És  lehet, hogy rosszul javítottam meg? - Vágott a szavába Leo.
 - Én ilyet nem mondtam. - Tiltakozott Jason. - Ez csak annyi... hogy talán meg tudnád javítani.
 - Nem is tudom. - Mondta Leo csüggedten. A fiú előhúzott néhány csavart a zsebeiből, és haszontalanul összeütögette őket. - Meg kell találnom, hová érkezett, már ha még egy darabban van.
 - Az én hibám volt. - Mondta Piper gondolkodás nélkül. Nem tudom ezt tovább magamban tartani. A titkom Apuról úgy hevít belülről, mintha túl sok ambróziát kaptam volna. Ha tovább hazudom a barátaimnak, hamuvá porlok.
 - Piper. - Mondta Jason gyengéden. - Aludtál, amikor Festus zuhanni kezdett. Nem lehet a te hibád.
 - Aha, csak egy kicsit sokk volt ez neked. - Mondta Leo. - Fájdalmaid vannak. Csak pihenj.
Mindent el akarok nekik mondani! Azonban a szavak a torkára forrtak. Mindketten olyan kedvesek velem. Még ha Enceladus valahogyan figyel is engem, egy rossz szó, és Apunak vége. Leo felállt.
 - Nézd, uh, Jason, miért nem maradsz itt vele, tesó? Kikémlelek, és megkeresem Festus-t. Azt hiszem, valahová az épületen kívülre esett. Ha megtalálom, akkor talán megtudhatom, mi is történt vele, és talán meg is tudom javítani.
 - Túl veszélyes. - Mondta Jason. - Nem szabadna egyedül menned.
 - Á, van szikszalagom és mentolos cukorkám. Teljesen jól megleszek. - Mondta Leo egy kicsit túl gyorsan, és Piper rájött, hogy a fiút ez sokkal jobban megrázta, mint azt mutatja. - Ti, srácok, csak ne menjetek el nélkülem. - Leo belenyúlt mágikus övébe, és kihúzott belőle egy elemlámpát, majd lesétált a lépcsőkön, egyedül hagyva Jason-t és Piper-t.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése